Неділя святих жон-мироносиць

Розміщено на Кві 28, 2018 в Новини | Коментарі (0)

nedeliya-jen-mironosic.b

 

У 3-ту Неділю після Пасхи Свята Православна Церква святкує пам’ять святих жон-мироносиць, а також праведних Йосифа Аримафейського і Никодима.


Після читання Святого Євангелія  священик звернувся до вірян із пастирською настановою в котрій розповів про святих жон-мироносиць, які виявляють нам приклад дійсної жертовної любові і самовідданого служіння Господеві. Коли всі залишили Його, вони були поруч, не злякалися можливих переслідувань. Не випадково саме Марії Магдалині першою з’явився Воскреслий Христос. Згодом, за переказами, свята рівноапостольна Марія Магдалина багато потрудилась в проповіді Євангелія. Саме вона піднесла римському імператорові Тиверію червоне яйце із словами “Христос Воскрес!”, звідки і пішов звичай на Пасху фарбувати яйця.


Свята Православна Церква відзначає цей день як свято всіх жінок-християнок, відзначає їх особливу і важливу роль в сім’ї і суспільстві, укріплює їх в їхньому самовідданому подвигу любові і служіння ближнім.

Наприкінці богослужіння настоятель храму, митрофорний протоієрей Роман, привітав прихожан із православним жіночим днем, побажав усім щирої віри та незмінної відданості Господу Іісусу впродовж всього життя і подарував кожній із присутніх жінок та дівчат подарунки.

Світлини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів