35-річний ювілей настоятеля Свято-Параскевського храму м. Нетішина протоієрея Романа. Освячення іконостасу.

Розміщено на Чер 14, 2018 в Новини | Коментарі (0)

13 червня 2018 року, свій 35-річний ювілей відзначив настоятель Свято-Параскевського храму міста Нетішина митрофорний протоієрей Роман Тишкун.

На святковому богослужінні, яке в цей день очолив Преосвященнійший Пимен, єпископ Дубненський, вікарій Рівненської єпархії помолитися та привітати настоятеля храму митрофорного протоієрея Романа, також прибули: благочинний Славутського округу і настоятель Свято-Різдво-Богородичного Кафедрального собору м. Славута протоієрей Петро Мельничук, настоятель кафедрального собору Божої Матері «Неопалима Купина» міста Нетішина, митрофорний протоієрей Віктор Тишкун, а також священики сусідніх парафій та клірики Київської митрополії, прихожани та гості нашого храму.

Богослужіння розпочалось з освячення іконостасу, встановлення котрого ініціював настоятель церкви святої великомучениці Параскеви, нині тезоіменитий митрофорний протоієрей Роман. Чин освячення іконостасу здійснив Преосвященнійший єпископ Пимен.

На Літургії після читання Святого Євангелія Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена коліноприклонна молитва про мир в Україні.

По завершені Божественної літургії був відслуженний Подячний молебінь, після якого Його Преосвященство Владика Пимен привітав Його Високопреподобіє прот. Романа  з Днем народження. В повчальному слові єпископ відзначив любов пастиря до Дому Божого, який отець настоятель протягом 10 років прикрашає власними трудами, а також піклування про храми людських душ будучи «взірцем для вірних у слові, в житті, в любові, в дусі, у вірі, в чистоті» (1 Тим. 4, 12). Привітав також свого сина настоятель собору «Неопалима Купина» митрофорний протоієрей Віктор Тишкун та побажав імениннику здоров’я, миру, добра, Божого благословення і Його всесильної допомоги у пастирській праці на многії і благії літа. До слів привітання також долучилися дідусь іменниника митрофорний протоієрей Василій, мама, духовенство, хористи, високоповажні гості, численні прихожани.

Священик Роман подякував Преосвященнійшому єпископу Пимену за щиру молитву та добрі слова, священнослужителям та прихожанам за спільну молитву та зворушливі привітання. Многії літа, імениннику !!!

Світлини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів