Престольне свято храму святої великомучениці Параскеви міста Нетішина 2018.

Розміщено на Лис 11, 2018 в Новини | Коментарі (0)

 

9 та 10 листопада в Свято-Параскевському храмі нашого міста  відбулися урочисті богослужіння з нагоди престольного свята на честь святої великомучениці Параскеви.

9 листопада у Свято-Параскевському храмі було відслужено святкову всенічну з читанням акафіста перед іконою великомучениці Параскеви з часточкою її святих мощей (благословіння Предстоятеля УПЦ блаженнішого митрополита Володимира (+2014) в дар для нашого храму), а в день свята – Водосвятний молебень та Божественну літургію.

Перед початком Літургії Преосвященніший єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій здійснив чин освячення Вівтарного іконостасу, який було виготовлено за ініціативою настоятеля храму протоієрея Романа на пожертви прихожан та благодійників. Божественну літургію Преосвященний єпископ Євсевій здійснив у співслужінні благочинного Славутської округи митрофорного протоієрея Петра Мельничука, настоятеля кафедрального собору ікони Божої Матері “Неопалима купина” міста Нетішина митрофорного протоієрея Віктора Тишкуна, настоятель Свято-Параскевського храму міста Нетішина, митрофорного протоієрея Романа Тишкуна, священнослужителів Шепетівської та сусідніх єпархій.

Після читання Євангелії Владика Євсевій звернувся до віруючих з повчальним словом в якому на прикладі святої великомучениці Параскеви розповів про важливість мужнього сповідання віри для сучасних християн в нашому житті.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

У цей святковий день в храмі було більше сотні вірян, які прийняли Святе Причастя.

На завершення богослужіння відбувся святковий молебень. Владика Євсевій привітав усіх з Престольним святом храму та закликав наслідувати подвиг святої Параскеви у мужньому сповіданні Христової віри у життєвих випробуваннях. Настоятель Свято-Параскевського храму отець Роман подякував Його Преосвященству єпископу Євсевію за добрі слова та щирі молитви, а також священнослужителям та всім, хто приложив старання до благоприкрашання дому Божого.

Многая літа – лунало на завершення святкового богослужіння, духовне піднесення та радість благодатно оросили серця православних, які в цей день в спільній молитві з Архипастирем прославляли святу великомученицю Параскеву – покровительку сім’ї, родини та нашого святого храму.

Світлини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів