Різдвяне послання Високопреосвященнішого Євсевія Архиєпископа Шепетівського і Славутського.

Розміщено на Січ 7, 2021 в Новини | Коментарі (0)

АРХИПАСТИРСЬКЕ ПОСЛАННЯ

                     Високопреосвященнішого Євсевія, архієпископа Шепетівськогo і Славутського до свята Pіздва Христового боголюбивому кліру, монашествуючим і всім православним Шепетівської єпархії Української Православної Церкви.

«ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!»

 Вітаю усіх Вас, дорогі мої, з величною подією Pіздва Христового та Новоліттям Благості Божої! З Божої Ласки, ідучи по бурхливому життевому морі, сьогодні ми духовними очима досягли далекого Віфлеєму, де народився Христос Спаситель всього світу, втілений Бог, наш Творець і Суддя. Велич цього свята настільки особлива, що жодні гоніння за віру та страшні муки не стерли з людської пам’яті подію народження Богонемовляти. Свято Різдва Христового є надзвичайне, адже відбулася велика таємниця: «Бог явився у плоті» (1 Тим. 3, 15). Святитель loанн Золотоуст повчає, що нічого не може зрівнятися з цим празником. «Бог на землі, – пише святий, – а людина на небі, ангели служать людям, люди спілкуються з ангелами та іншими небесними Силами… рай відкритий, клятва знята, гріх зник, провини прогнані, істина зійшла на землю. Природа, від якої Херувими берегли рай, сьогодні злучилась з Богом». Справді, нині радіє весь світ, все творіння видиме і невидиме. Після гріхопадіння наших прабатьків у Раю, у житті людства міцно оселився гріх, та як наслідок, смерть. Саме смерть стала жахіттям, адже очікувала кожного. Тому Господь, як Люблячий Отець, освятив Своїм Божеством грішне людсыке єство, викупив людину з полону смерті та тління, відновив зв’язок людини з Творцем. Господь прийшов на землю не просто змінити умови нашого життя. Він прийшов допомогти змінитися кожному: наші вчинки, наші слова, наші думки. I тільки людська гріховність винна в тому, що світі досі знаходиться у злі. Кожен з нас сам вільно і без примусу обирає життевий шлях, обирає на який бік стати. Коли людина вільно підкоряється Христу, вона Його ставить в центр життя і відмовляється від гріха. Сьогодні як і тисячоліття тому ми маємо робити добро в ім’я Боже. Спільні випробування мають спонукати далі і далі вчиняти діла милосердя. Поряд з нами є хворі та лікарі, що потребують підтримки. А скільки людей, переймаючись інформаційним наповненням телебачення, інтернету просто не в змозі опанувати хвилювання, і з величезним страхом дивляться в завтрашній день. А їм треба надія, віра і просто підтримка добрим словом. Також є інші нужденні, котрим потрібна допомога. Не зачиняймося від людської біди. Не забуваймо і про головну зброю християнина-молитву. Це наша спільна надія та втіха. Тож піднесімо ї до Неба від усього серця, забувши про чвари та суперечки. Простимо один одного, і нехай Господь Новонародженний зцілить нас, віджене від нас всі хвороби та епідемії, дасть єдиними вустами і единим серцем славити Бога. Бажаю всім міцного здоров’я, сил і кріпості стояти непохитно у святій Православній вірі. Господы Милосердний да благословить миром, спокоєм та злагодою наші сім'”, народ і державу Боголюбиву.

3 любов’ю у Христі + смиренний Євсевій архiепископ Шепетівський і Славутський

Різдво Христове, 2021 рік м. Шепетівка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів