Воздвиження Хреста Господнього

Розміщено на Вер 27, 2018 в Новини | Коментарі (0)

 

26 вересня, напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, настоятель храму святої великомучениці Параскеви м.Нетішина протоієрей Роман Тишкун із духовенством здійснили Всенічне бдіння.

Після великого славослов’я на центр храму був винесений Чесний Хрест Господній з частинкою Животворящого древа Хреста нашого Спасителя, до якого з вірою і благоговінням преклонялися віряни нашого храму.

27 вересня, на свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, настоятель храму митрофорний протоієрей Роман Тишкун в співслужінні священнослужителів звершив Божественну літургію.


Цього дня Свята Церква згадує події IV століття, коли у 326 році благочестива матір царя Константина, свята рівноапостольна цариця Єлена, віднайшла Чесний Хрест Господній. За переданням, що було записано Григорієм Турським, на місцезнаходження Хреста під руїнами язичницького капища вказав один іудей на ім’я Іуда, який згодом прийняв християнство.

У день свята Воздвиження встановлений піст, подібний до того, що буває у середу та п’ятницю. Православні християни додержуються його у спомин страждать Господа, Який претерпів смерть на Хресті.


Після читання Святого Євангелія священик виголосив проповідь перед паствою.

Після одпусту протоієрей Роман привітав присутніх, духовенство та мирян із святом Воздвиження Хреста Господнього.

Світлини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів