Покров Пресвятої Богородиці. День Ангела настоятеля Свято-Параскевського храму митрофорного протоієрей Романа.

Розміщено на Жов 14, 2018 в Новини | Коментарі (0)

 

14 жовтня 2018 року, у день свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії та Дня захисника України, настоятель Свято-Параскевського храму митрофорний протоієрей Роман Тишкун очолив Божественну літургію, Його Високопреподобію співслужили священнослужителі храму.


День Покрова Пресвятої Богородиці є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. Його історія сягає Х століття. За переданням, у Влахернській церкві в Константинополі, де зберігалася риза Божої Матері, святому Андрію, Христа ради юродивому, було явлення Богородиці, Яка тримала над народом омофор. Цим Пресвята Діва засвідчила своє заступництво вірним, які молилися в церкві.


За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та молитва за упокій гетьманів, воєвод, козаків і усіх спочилих воїнів, які боронили землю України, за віру православну і Вітчизну убієних.


У цей день ми вшановуємо всіх військовиків, хто протягом історії нашої держави обороняв її від ворогів – починаючи від часів Київської Русі, козаччини, Першої і Другої світових війн. Їхні славні традиції жертовної любові до свого народу, до своєї рідної землі гідно продовжують нащадки героїв.

У День захисника України в усіх храмах УПЦ звершувалися заупокійні богослужіння за загиблими воїнами, які полягли під час військових дій.


По завершенні Літургії відбувся молебень перед іконою Покрова Божої Матері.

У цей день Церква прославляє, також, преподобного Романа Сладкопівця. У настоятеля храму митрофорного протоієрея Романа день Ангела. Духовенство храму, хор, притч та всі прихожани вітали Його Високопреподобіє та бажали імениннику здоров’я, миру, добра, Божого благословіння та Його всесильної допомоги у пастирській праці на многії і благії літа.

Дорогий наш, всіма любимий батюшка! Від імені всього нашого  хору, дозвольте привітати Вас з днем Вашого покровителя святого Романа сладкопівця, з Днем Ангела. А особисто від себе, я хочу подякувати Богу, що по Його волі Ви з’явилися у моєму житті.
Низький уклін Вам батюшка, за Ваші гарячі молитви біля жертовника за нас грішних, за ваше терпіння і любов до нас, за пораду і підтримку, за ті палкі проповіді, які відходять від Вашого серця і вложуються в наші серця, за Ваш нелегкий пастирський труд во благо Святої церкви, адже всю красу, яку ми бачимо в нашому храмі і навколо, цю святість, чинність, чистоту і порядок – це свідчення того, що в нас є господар, у нас є  «пастир добрий, який душу свою полагає за вівці свої».
Ви ж знаєте, що земна слава і нагорода це є прах. Нехай же за всі Ваші труди Господь воздає вам сторицею, подасть Вам нагороду на небесах, а коло Вас, щоб і нас Господь не оставив і, щоб у свій час Ви могли сказати: «Господи це я і моє стадо, яке Ти мені довірив».
В цей день, знаючи, як ви любите квіти, нам би хотілося всі квіти Нетішина покласти до Ваших ніг. Побажати Вам, міцного здоров’я, простого людського щастя, поваги від людей, духовної радості, душевного спасіння, сімейного затишку, щоб Ваші діти були втіхою для Вас.
Всіх Вам благ і многії літа !!!

Регент хору Свято-Параскевського храму матушка Олена.

Також у цей день настоятель привітав панамаря храму Романа Тишкуна, який сьогодні святкує свій 11 День Народження,та побажав своєму сину іти стежками своїх прадідуся, дідуся та тата – священнослужителів, слідувати їхньої любові до Бога та ближніх, зростати у вірі та благочесті. До слів привітань долучилися клірики храму, та численні прихожани.

Многая літа та Покров Пресвятої Богородиці іменинникам!

Світлини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів