Вхід Господній в Ієрусалим.

Розміщено на Кві 1, 2018 в Новини | Коментарі (0)

verbnoe

 

1 квітня 2018 року, у Вербну неділю, двунадесяте свято Входу Господнього у Єрусалим, в храмі великомучениці Параскеви відбулося святкове богослужіння.

Напередодні, на вечірні, згідно уставу Православної Церкви, були освячені гілочки верби та роздані прихожанам, що знаходились у храмі.


Вхід Господній в Єрусалим є однією з головних подій останніх днів земного життя Господа нашого Іісуса Христа; вона описана всіма євангелістами (див.: Мф. 21:1–11; Мк. 11:1–11; Лк. 19:28–40; Ін. 12:12–19). Урочисте прибуття Спасителя до Святого граду перед святом Пасхи передувало Його Страстям і стало втіленням старозавітних пророцтв. 


У сам день свята, (який розпочався з Таїнства Єлеєосвячення (Соборування), встановленного апостолами для зцілення людських хвороб та немочей), священнослужителями була звершена Божественна Літургія, яку очолив настоятель храму митрофорний протоієрей Роман Тишкун.

Після читання Святого Євангелія священик звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Сотні віруючих приступили у цей святковий день до Таїнства Причастя. По закінченні богослужіння відбувся молебень, після якого, Його Високопреподобіє, митрофорний протоієрей Роман Тишкун привітав прихожан зі святом. Насамкінець, було звершено освячення верби, після чого митрофорний протоієрей Василій помазав вірних святим єлеєм.

Світлини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів