В Шепетівці відбулися збори духовенства Шепетівської єпархії.

Розміщено на Січ 29, 2019 в Новини | Коментарі (0)

 

29 січня 2019 року в Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Шепетівки, відбулися збори духовенства Шепетівської єпархії Української Православної Церкви, під головуванням керуючого єпархією Його Преосвященства Євсевія, єпископа Шепетівського та Славутського. В зібранні прийняли участь 6 благочинь єпархії, до складу яких входить 149 священнослужителів з 243 парафій.

Після молебню “Перед початком доброї справи”, Владика Євсевій благословив присутніх та звернувся до духовенства єпархії з повчальним словом в якому призвав бути вірним нашому Спасителю та Святій церкві, яку на нашій землі очолює її предстоятель Блаженнійший Онуфрій, митрополит Київський і всієї України.

Про життя єпархії минулого 2018 року та діяльність її відділів розповів єпархіальний секретар протоієрей Василій. Молодіжний відділ представив свій звіт про плодотворну діяльність серед молоді нашої єпархії. Єпископ Євсевій з пастирською турботою відповів на чисельні запитання священиків віренної Йому єпархії.

В з’вязку з нинішнім положенням справ Православ’я на Україні та часто неправдивої їнформації через ЗМІ, щодо висвітлення тих чи інших подій повязаних з УПЦ , архиієрей попросив священиків пояснювати на приходах для віруючих необхідність зберігати чистоту істини, як про це заповідував наш Господь Іісус Христос та святі православної віри, а також і наші благочестиві земляки, які не так давно у 20 столітті попереджали про гоніння та необхідність мужності і стійкості в питаннях віри та церкви. Владика Євсевій розповів про підтримку багатьох предстоятелів та єпископів Помісних Православних церков та більшості монастирів Святої гори Афон нашого предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського та всієї України, щодо статусу Української Православної Церкви і  правильності вибраного ним шляху.

З благословення єпископа Євсевія було проведено голосування. Всім присутнім було запропоновано відповісти на питання: “Чи підтримуєте Ви збереження існуючого статусу Української Православної Церкви та позицію її Предстоятеля, Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія?” На це питання всі 149 священнослужителів Шепетівської  єпархії, які були присутні на зборах, одноголосно відповіли “Так”, піднявши руки.

Після голосування єпископ Євсевій подякував духовенству за його принципову позицію у відстоюванні церковної єдності, чистоти Православної віри і побажав допомоги Божої в їх великотрудному пастирському служінні на благо Української Православної Церкви.

Світлини… 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів