Церковна громада храму святої великомучениці Параскеви міста Нетішина, залишається вірною канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Розміщено на Лют 3, 2019 в Запитання та відповіді | Коментарі (0)

03 лютого 2019 року, в 36-ту Неділю по П’ятидесятниці в храмі святої великомучениці Параскеви міста Нетішина була відслуженна Божественна Літургія. Настоятелю храму, митрофорному протоієрею Роману Тишкуну співслужили священики приходу.

По завершенні богослужіння настоятель храму проієрей Роман звернувся до прихожан зі словом проповіді в якому на основі життя преподобного Максима Грека, пам’ять якого сьогодні святкує Православна церква, розповів про відданість Христовій церкві, мужність у сповіданні віри Христової та стійкість і вірність істині цього святого, які сьогодні особливо необхідно мати для всіх послідовників Христа.

Після проповіді, настоятель храму отець Роман, запропонував для громади постійних прихожан Свято-Параскевського храму міста Нетішина виявити свою вірність Українській Православній Церкві і підтримку її Предстоятелю, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, та проголосувати.

Настоятель храму великомучениці Параскеви міста Нетішина, митрофорний протоієрей Роман Тишкун, а також клірики храму митрофорний протоієрей Василій Тишкун та митрофорний протоієрей Валентин Палюх, а також притч та хор і всі прихожани (біля 200 чоловік), які були присутні на богослужінні, майже одноголосно, крім однієї людини, відповіли “Так”, піднявши руки. Один чоловік не підтримав свою вірність УПЦ та її Предстоятелю, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Після голосування отець Роман подякував духовенству та прихожанам за їхню позицію у відстоюванні чистоти Православної віри і побажав усім допомоги Божої та спасіння.

Церковна громада храму святої великомучениці Параскеви міста Нетішина, проведеним голосуванням, більшістю голосів залишається вірною канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів